Börja spela ett musikinstrument

Det är aldrig för sent att testa något nytt, särskilt om det är en dröm. Det är många som önskat att de kunde spela ett instrument, men aldrig börjat. Alla kan lära sig att spela ett musikinstrument! Här kommer tipsen på vad du ska tänka på.

Musik

Så gott som alla har en relation till musik och blir berörda av olika musikstilar och stycken. De personer som testade att spela ett instrument i skolan eller som har sjungit i kör har ganska lätt för att börja spela ett instrument. Det finns dock många som tror att det är något halvt magiskt att kunna spela ett instrument, och att det bara är något som vissa naturligt musikaliska personer kan göra – vilket delvis är sant -, och att de inte tillhör skaran – vilket är fel. De flesta som lär sig att spela ett instrument är inga musikaliska genier, utan vanliga halvmusikaliska människor som inser att de faktiskt kan lära sig.

Välja instrument

Det är viktigt att välja rätt musikinstrument för att verkligen ta sig tid att öva, samtidigt som det kan vara klokt att börja med ett lättare instrument som du verkligen har råd med. Om du drömmer om att spela cello, men inte kan betala 7 000-10 000 kronor, och också tycker om gitarr, kan du börja med en gitarr. Gitarren är både ett enkelt och billigt instrument. Du hitta gitarrer från 800 kronor och uppåt som du kan köpa som första instrument. Gitarr är också ett bra instrument om du tycker om pop och rock. Med endast fyra-fem ackord kan du spela nästan alla moderna poplåtar. Om du har några favoritlåtar som du brukar lyssna på i mobilen medan du sportar eller tar dig till och från jobbet eller skolan, kan du ganska snabbt lära dig dem.

Om du förresten har en iPhone som behöver lagas eller om du vill köpa en “ny” begagnad mobil, hittar du bra erbjudanden hos gigamex.se som har allt du behöver. Det är en skön känsla att inte bara kunna lyssna på bra musik på mobilen, utan också kunna spela dem. På samma sätt som du sparar mycket pengar genom att köpa en begagnad mobil, så kan du också göra en bra affär genom att köpa ett begagnat musikinstrument. Ett instrument av ett bättre märke förlorar inte heller så mycket i värde, i jämförelse med mycket annat. Det kan vara klokare att köpa en begagnad saxofon av ett bra märke för 5 000 kronor, än att köpa en ny för samma pris.

Läsa sig att spela

Det bästa sättet att lära sig ett musikinstrument är genom att ta privatlektioner. Om du inte har råd eller möjlighet att ta privatlektion kan du ta lektioner genom musikplattformar på nätet. Då betalar du en månadsavgift och får tillgång till undervisningsfilmer, men ibland också till lärare som hjälper dig genom Skype eller annat program. Du kan också lära dig mycket genom att titta på tutorials på Youtube – oavsett om du ska lära dig att spela piano, saxofon eller cello.