Musik på utställning

Den 22 april 2017 är det premiär för den nya utställningen om sångaren och Göteborgsikonen Håkan Hellström på Liseberg. Här kommer besökarna att få ta del av den lokala artistens liv och musikkarriär, om topparna och dalarna, om succéer likväl som nederlag. Håkans många och lojala fans har dessutom blivit tillägnade ett helt eget rum, med bilder, löpsedlar och brev till idolen. Initiativtagare till utställningen är Per Alexandersson, underhållningschef på Liseberg, och Isse Samie på musikbolaget Woah Dad!. Håkans basist Oscar Wallblom har också varit involverad i projektet och bland annat tillhandahållit några av Håkans privata föremål till utställningen.

I Håkan Hellströms värld

Om pop, konst och Håkan Hellström är ämnen som lockar dig är det till Liseberg du ska åka till i vår för att se den nya utställningen Klubbland. På utställningen kommer du att du få uppleva en Håkan-värld som innehåller allt från gitarrer och kläder till interaktiva moment som karaoke och selfie-bås. Man får ta del av Håkans egna influenser – såsom hans jeansväst med hårdrocksdekaler, kassettband och konsertaffischer. I en annan del av utställningen visas en samling av refuseringstexter från olika skivbolag. Det mesta kretsar dock kring Håkans enorma framgångar som artist, från genombrottet med “Känn ingen sorg för mig Göteborg” fram till idag.

Musik och konst i skön mix

Det är ingen slump att utställningen om Håkan Hellströms blomstrande karriär producerats just nu. Projektet ligger i tiden; att presentera musikartisters karriärer via konsten har redan gjorts i flera sammanhang de senaste åren. Upphovsmakarna till Klubbland fick sin inspiration av bland annat Yoko Onos utställning om John Lennon i New York, en utställning om David Bowie och en om 60-talsbandet Velvet Underground i Paris. Håkan Hellström har även blivit intervjuad och varit föremål för samtal i olika podcasts. Bland annat har Filip och Fredrik gjort en känd intervju med göteborgaren och hans musik har blivit analyserad av olika profiler. hitta din favorit på poddradio.se!