Att se bra ut på scen

När man är en artist och uppträder med musik så kanske man har övat hela sitt liv på sitt specifika instrument eller på sin sång. Alla dessa timmar kan ha gjort att man har glömt bort hur viktigt det är att marknadsföra sig själv som artist. En viktig del i att skapa sig ett varumärke som artist är att skapa sig en tydlig identitet och se bra ut när man står på scen. Här kommer därför lite tips på vad man kan tänka på rent utseendemässigt som artist inom musik.

Kläder

Kläderna är såklart en viktig del av ditt uttryck som artist och den identitet du skapar. Här kan det vara bra att tänka till så att kläderna går väl hem hos den målgrupp du försöker nå och ett tips kan vara att försöka passa in kläderna efter den musikstil man framför. Detta kommer att göra att du får en tydlig bild på vad du vill förmedla som artist och det kommer vara lättare att ta till sig ditt budskap och ditt uppträdande. Men självklart ska man ha på sig kläder som man själv också tycker om och små accessoarer som till exempel nagellack eller skor som man verkligen gillar kan vara det som gör att man känner sig trygg på scenen.

Uttryck

Utöver detta är det bra att tänka på vilka uttryck man förmedlar med sitt kroppsspråk och sina ansiktsuttryck. Det kan vara en bra idé att titta på sig själv i efterhand om uppträdande tar filmats för att se om man verkligen såg ut som man tänkte sig att man gjorde. En generell regel kan vara att man ofta behöver förstärka känslorna lite till exempel le extra stort om man vill förmedla glädje för att känslan ska kunna nå publiken.